Domácí mast z arniky a kostivalu z vepřového vnitřního sádla, návod na výrobu

18.05.2014 00:14

Dobrý den, chci si vyrobit mast z arniky a kostivalu. Při jaké teplotě nechám byliny macerovat, když používám vepřové vnitřní sádlo?
Děkuji za odpověď. Zdeněk H.

Dobrý den, my roztavíme tukový základ (vazelínu nebo sádlo) a pak do něj přidáme bylinky. Sádlo nepoužívejte úplně vroucí, i když některé recepty doporučují bylinky i chvíli "osmažit", protože by se některé bylinky mohly spálit (měsíček apod.), chvilečku počkejte, zkuste trošku vsypat a uvidíte. Je potřeba to vyzkoušet. Bylinky nechte macerovat do druhého dne, pak sceďte. Druhý den přihřívejte opatrně! Přidat můžete kafr, mentol, eukalypt.. 

 

NÁVOD NA VÝROBU NAJDETE NAPŘÍKLAD ZDE

 

Tipy na různé druhy mastiček najdete zde

 

BYLINKY MAYA, BYLINÁŘSTVÍ MAYA, BYLINY MAYA

 

 

Domácí mast z arniky a kostivalu z vepřového vnitřního sádla, návod na výrobu

—————

Zpět



www.bylinarstvi-maya.cz www.bylinky-maya.cz www.poradna-zdravi-zdarma.cz www.kartarka-maya.cz BYLINKY MAYA