Bylinkové čaje, sušené byliny


RŮŽOVKA - ROSACEA - jsou nějaké bylinky nebo mast?

03.10.2013 12:37

RŮŽOVKA - ROSACEA - jsou nějaké bylinky nebo mast? Děkuji Petra

Dobrý den, vyzkoušejte babskou radu potírat postižená místa medem od včelaře. Pokud je spodní vrstva zcukernatělá, používejte jen vrchní. Dále je vhodné vyzkoušet bylinkový čaj PROČIŠTĚNÍ/DETOXIKACE, pokud nemáte alergie na bylinky. Vhodná může být i MĚSÍČKOVÁ MAST.

Držíme palce, ať se Vám potíže brzy zlepší! BYLINÁŘSTVÍ MAYA

 

Co je rosacea a jak se projevuje?

Rosacea a její první příznaky se většinou objevují po 30. roce věku života. Hlavními příznaky místní zčervenání pleti, trvalé zarudnutí, pupínky a také rozšířené cévky. V pokročilých stádiích růžovky - častěji tomu tak bývá u mužů - může rosacea způsobit zvětšení a zbytnění nosu, které neinformovaní lidé často považují za příznak "nosu konzumentů alkoholu". Patřičnou léčbu je třeba vždy konzultovat s lékařem. Nicméně se jedná o chronické onemocnění, kdy se daří příznaky potlačit.

Spouštěč rosacey - co způsobuje zarudnutí a vznik pupínků?

Může to být pobyt na slunci, prudké výkyvy teplot, stres, příliš horká voda, alkohol, kořeněná jídla a dráždivé kosmetické přípravky (obsahují alkaloidy). Vhodné je proto chránit se před sluncem a vyhýbat se pobytu na přímém slunci, chránit si na slunci hlavu pokrývkou, nepít horké nápoje, ve velkých vedrech pobývat spíše v chladnější místnosti... Pleť umývejte vlažnou vodou nebo jemným mycím prostředkem bez alkalických složek, používejte krém s vyšším ochranným faktorem a dbejte na hydrataci pokožky. Dbejte na dobrý pitný režim! Vyhněte se konzumaci potravin, která obsahují éčka, konzervanty a nejrůznější chemická barviva... Rudé fleky můžete zakrýt vhodným make-up (prodávají se speciální pro potřeby maskérů a obsahují zelené pigmenty)...

Jedná se o chronické onemocnění, proto pokud zjistíte, jaký je váš konkrétní spouštěč, nedejte mu další příležitost... a chraňte se. Často se může jednat i o nevhodné potraviny. Někomu může pomoci vyšetření na alergologii.

 

—————

Zpět



www.bylinarstvi-maya.cz www.bylinky-maya.cz www.poradna-zdravi-zdarma.cz BYLINKY MAYA