Bylinkové čaje, sušené byliny


Padání vlasů, abnormální padání vlasů až 1000 vlasů za den... pomůžou bylinky?

03.11.2013 22:03

 

Dobrý den, našla jsem si vás na internetu a obracím se na vás s prosbou ohledně padání vlasů. Vím, že toho bylo napsáno mnoho i na vašich stránkách, ale některé věci mi nevyhovují a žádám vás o radu. Přibližně ve 40 letech ( nyní mi je 46) mě začaly padat vlasy. Nejdříve tonebylo tak hrozné, ale později jsem již vyčesálala chuchvalce vlasů.  Z méohromné hřívy mi na hlavě zbývá opravdu už jem pomálo vlasů. S ničím seneléčím,žádné léky neberu.Navštívila jsem  kožního lékaře, vzali mě krevudělali testy i na štítnou žlázu.Vše bylo v pořádku. Pan doktor mi dávalrůzné vodičky, které nepomohli. Poté jsem také navštívila soukromou klinikui léčitele. Jeden léčitel mi řekl, že se mu zdá,že mám něco s nadledvinkoudalší zase že potřebuji vyčistit játra.Užívala se různé preparáty, ale nic nezabralo. Obracím se tedy na vás, jakoasi už na poslední možnost.V práci ani doma žádné velké stresové situace nemám. V tomto období mi padají zase vlasy mnohem více. (podzim )Včera to bylo kolem 1000 vlasů- spočítám 100 vlasu a dělám hromádky.Užívám Neokapil ,který by se měl vmasírovat do pokožky. To já nemůžu ani si nemasíruji pokožku při mytí hlavy, jelikož mi potom padá ještě více vlasů- Po tom Neokapilu mě někdy svědí pokožky a mám pak na pokožce hlavy, nevím jak bych to popsala- nehtama prostě stáhnu takový býlý mastný povlak, asi kůže. Děkuji za odpověď. Hezký den Renata

Dobrý den, paní Renato, vyzkoušejte kopřivu, podběl a přesličku. Pokud nejde o hormonální změny, tak vám může chybět kyselina křemičitá. Také může jít o následek stresu či dlouhodobého vypětí. Pijte čaj z kopřivy každý den co nejvíce a hlavně, udělejte si z kopřivy silný odvar a tím si polévejte vlasy - (po umytí nebo jen tak a neoplachovat) mnoho lidem to zachránilo vlasy před úplným vypadáním. Jestli někde seženete odenek kopřivy, můžete si ještě udělat kopřivovou tinkturu (naložit do lihu nebo vodky) a tuto tinkturu pak vmasírovávat do vlasové pokožky. Vlasy si zkuste mýt jen jádrovým mýdlem (nevysušuje tolik), někdy se doporučuje umýt vlasy jednou šamponem (mýdlem) a pak mýt vlasy namísto šamponu kondicionérem. Mnoho šamponů je v dnešní době špatných, vyberte si nějaký kvalitní bez silikonů, parabenů... Na zastavení padání vlasů ještě vyzkoušejte pít silný odvar z kopřivy a přesličky, směs se asi 12 minut povaří, čímž dojde k vylouhování kyseliny křemičité. A dobré je přidat do jídelníčku sušenou syrovátku, stačí obyčejná. Jestli vám tohle padání vlasů nezastaví, tak už vážně nevím... Sušené bylinky i mýdlo na vlasy koupíte u nás v e-shopu.


Přesné recepty:


Odvar: 3 lžíce kopřivy + 3 lžíce listu podbělu, povařit asi 10-12 minut v 1l vody, poté nechte cca 1 hodinu louhovat, nádobu, ve které odvar louhujete zabalte utěrkou či ručníkem. Poté sceďte a odvarem si umývejte (proplachujte) vlasy alespoň 3x týdně.


Odvar (zápar): zalijte listy kopřivy v dostatečném množství vroucí vodou a nechte hodinu louhovat, poté sceďte a odvar (zápar) si 2-3x týdně vtírejte do kůže. Vlasy můžete tímto odvarem přelévat po umytí. Poté ale už ničím nesmývat!!!


Bylinkový čaj proti padání vlasů, pro zdravý vývin kostí, kloubů, šlach, zubů, chrupavky, vazivové tkáně a zraku:

kopřiva + přeslička (po 3 lžících) povařte v 1 l vody 12 minut, poté popíjte během dne.
Pokud jíte hodně listové zeleniny, která má sice velký obsah hořčíku, může dojít k paradoxně opačné situaci, že chlorofyl začne vypuzovat z těla kyselinu křemičitou. Proto je nutné pít čaj z kopřivy i přesličky a vůbec zařadit do jídelníčku kopřivový špenát apod. Kopřivu lze přidat i do zeleninového vývaru, když ji nakrájíte najemno, místo petrželky :)

Tak dejte, paní Renatko, prosím vědět, jak vám to dopadlo!!!
držíme palce BYLINÁŘSTVÍ MAYA

 

Padání vlasů, abnormální padání vlasů až 1000 vlasů za den... pomůžou bylinky?


 

—————

Zpět



www.bylinarstvi-maya.cz www.bylinky-maya.cz www.poradna-zdravi-zdarma.cz BYLINKY MAYA