BIO KOKOSOVÝ PANENSKÝ OLEJ ZA STUDENA LISOVANÝ - 250ml - TOPVET

BIO KOKOSOVÝ PANENSKÝ OLEJ ZA STUDENA LISOVANÝ - 250ml - TOPVET

0 recenzí Objednávky (0)
191,00 Kč
Bez DPH 166,09 Kč
Dodavatelé Topvet
Kód výrobku: Rostlinné oleje
Dostupnost: Na skladě

OverView

BIO KOKOSOVÝ PANENSKÝ OLEJ ZA STUDENA LISOVANÝ - 250ml - TOPVETKokosový olej - Cocos Nucifera Oil

BIO KOKOSOVÝ PANENSKÝ OLEJ ZA STUDENA LISOVANÝ - 250ml - TOPVET

Kokosový olej - Cocos Nucifera Oil

Kokosový olej nejvyšší kvality získáváme z palmových hájů na Filipínách. BIO Olej velice příjemné vůně je vhodný pro kosmetické i potravinářské účely. Olej je získáván za studena z takzvané kopry, což je gelovitý povlak uvnitř ořechů. V této kvalitě má kokosový olej unikátní vlastnosti. Je bohatý na nenasycené mastné kyseliny, vitamíny, antioxidanty a další hodnotné látky. Vysoký podíl kyselin laurové, kaprylové a kapronové garantují antiseptický účinek. S úspěchem ho používáme v péči o pleť, vlasy i zuby. Olej aktivně regeneruje, vyživuje, hydratuje, posiluje a chrání. Zpomaluje stárnutí pokožky, napomáhá hojení ran a jizev. S úspěchem olej používáme na bělení zubů. Kokosový olej je poměrně účinný přírodní antiperspirant. Kokosový olej má velice příjemnou chuť, čehož se využívá ve studené i teplé kuchyni. Kokosový olej se řadí mezi tzv. superjídla - superpotraviny. Olej se nepřepaluje, je proto dobře použitelný ke smažení i pečení. Snižuje pocit hladu, je proto účinným pomocníkem při redukci hmotnosti. Slouží i jako náhrada másla ( můžeme ho namazat na chleba, dá se použít i pro muže po holení atd.

Kokosový olej - Použití: Vhodný do studené i teplé kuchyně (smažení, pečení). Vhodný k pravidelné péči pro každý typ pleti. Je velice šetrný i k citlivé, jemné, dětské pokožce. Olej aplikujte na čistou pokožku. Rozpusťte malé množství oleje v dlaních, důkladně vetřete do pokožky a do vlasů. Do vlasů vhodné aplikovat i formou zábalů.


Obsah:

 

1 dávka

(3 – 5 ml)

Denní dávka

2 - 3 x denně

% DDD

Denní doporučená dávka

Kokosový olej

4,9 – 14,7 g

9,8 – 44,1 g

Není stanoveno


Složení: Jednodruhový rostlinný extrapanenský kokosový olej v BIO kvalitě

Země původu: Filipíny

Doporučené dávkování: 2–3 x denně 5-30 ml. K dochucení studených pokrmů dle potřeby. Nepřekračujte doporučené denní dávkování. Překročení doporučené denní dávky není zdravotním rizikem.

Nutriční hodnoty ve 100 ml: Nutriční hodnoty ve 100g: Energetická hodnota 3609 kJ/862 kcal. Bílkoviny: 0g, Sacharidy: 0g, Tuky 100g.

Skladování: Uchovávejte v suchu při pokojové teplotě. Neskladovat na přímém slunci a v mrazu. Olej je při běžné teplotě tuhý, tekutým se stává při teplotách nad 24°C. Po otevření spotřebujte do 6 měsíců.

Všeobecná upozornění: Doplněk stravy. Nenahrazuje pestrou stravu. Není vhodné pro děti do tří let, těhotné a kojící matky. Nepoužívejte při známé přecitlivělosti na některou složku přípravku.

Panenský kokosový olej se lisuje z čerstvých kokosových ořechů. Ty se nakrájí na menší kousky, usuší a za studena vylisují. Olej není nijak upravován a zachovává si plnou příjemnou kokosovou vůni a chuť. Panenský kokosový olej dodá pokrmům nádech exotiky. Je tepelně velmi stabilní, a proto je velmi vhodný k úpravám za vysokých teplot. Tuk neprská a nepění a je výborný na pečení a smažení. Vynikající k přípravě kokosového kari a sladkých desertů. Neobsahuje cholesterol, přísady, barviva a konzervanty. Kokosový olej se řadí mezi SUPERPOTRAVINY.

Kokosový olej a jeho účinky dle lidového léčitelství a tradic v zemích původu:

  • tělový olej pro suchou a citlivou pokožku

  • při vnitřním užívání pomáhá při redukčních dietách

  • podporuje imunitní systém

  • harmonizuje střevní mikroflóru

  • pomocník při boji s kvasinkámi

  • snese vysoké teploty, kouřový bod 170°C, rafinovaný kokosový olej má až 230°C

  • regeneruje pokožku a napomáhá hojení ran, jizev i při celulitidě

  • podporuje vlasovou strukturu, usnadňuje i rozčesávání

  • patří mezi přírodní antibiotika

  • silný a rychlý zdroj energie pro mozek - brainfood

  • reguluje hladinu cukru v krvi

Kokosový tuk má široké využití jak v kuchyni, tak v kosmetice.  Používá se především k péči o vlasy, pokožku. Při vnitřním užívání dle lidového léčitelství se užívá při padání vlasů, vyšší hladině stresu, vyšší hladině cholesterolu, při hubnutí, ledvinových potížích, srdečních potížích, nepříznivém krevním tlaku, cukrovce, při oslabené imunitě, na trávení, kosti a metabolismus.

V lidovém léčitelství se také užívá při péči o zuby (na bělení).

ÚČINNÉ SLOŽKY KOKOSOVÉHO OLEJE:

  • kyselina laurová

  • kyselina kaprinová

  • kaprylové kyseliny

Díky tomuto složení má kokosový olej také  přirozené antimikrobiální, antioxidační, antimykotické, antibakteriální a zklidňující vlastnosti.

Dobrý tip:

Některé ženy používají kokosový tuk také místo intimního gelu (pozor při nabírání - používejte špachtličku, abyste si do gelu nezanesli bakterie, abyste získali domácí dezinfekční intimní gel - přidejte do kokosového oleje pár kapek tea tree olejíčku...), podle některých zdrojů má kokosový olej protimykotické vlastnosti. Kokosový olej můžete také použít k výživě pleti, k výrobě krémů, tělových peelingů (promíchá se s hrubší solí nebo podrcenými kávovými zrnky nebo kakaovými slupkami a tělových mlék.




Napsat recenzi

Poznámka: Nepoužívejte HTML tagy!
    Špatný           Dobrý
TOPlist