ZÁZVOROVÝ ČAJ, KANDOVANÝ ZÁZVOR

09.03.2013 18:54

ZÁZVOROVÝ ČAJ

Kousek oloupaného zázvoru (asi 4-5 cm na 1l vody) nakrájeného na menší kousky povaříme asi 10-15 minut s hřebíčkem a kouskem skořicové kúry. Přidáme trochu citrónové šťávy nebo šťávy z pomerančové šťávy a ještě horký popíjeme. Zázvor můžete také nastrouhat, povařit a pak přecedit.

KANDOVANÝ ZÁZVOR

Povařený zázvor, který vám zbyde ze zázvorového čaje jako odpad, posypte hojně moučkovým cukrem a nechte vysušit na pečícím papíře... Pokud je zázvor ještě hodně tvrdý, ještě ho nějakou dobu povařte.

Zázvor schne asi 2 dny, záleží na teplotě.

HOTOVO :) MÁTE SVŮJ DOMÁCÍ KANDOVANÝ ZÁZOR

—————

Zpět



www.bylinarstvi-maya.cz www.bylinky-maya.cz www.poradna-zdravi-zdarma.cz www.kartarka-maya.cz BYLINKY MAYA