Zásaditá dieta (překyselení organismu, posílení imunity, pálení jazyka, ekzémy, žaludeční potíže, rakovina apod.)

18.03.2013 21:32

ZÁSADITÁ DIETA (překyselení organismu, posílení imunity, pročištění, pálení jazyka, ekzémy, žaludeční potíže, rakovina, problémy s látkovou výměnou, migréna, nemoci ledvin a jater apod.)

Strava by pro nás měla být nejen potravinou, ale i lékem. Jestliže je naše tělo přetíženo kyselinami, dochází k produkci amoniaku, aby se přebytek kyselin neutralizoval. Jenomže na to musí tělo odbourávat bílkoviny, čímž vzniká močovina a zbytkový dusík, a nedochází k potřebnému vstřebávání bílkovin. Jestliže jíme hodně kyselých potravin, naše tělo potřebuje o to více bílkovin, aby přebytky mohlo neutralizovat. Není nutné vyloučit ze svého jídelníčku všechny kyselinotvorné potraviny, ale je žádoucí, aby zásadité potraviny měly převahu. V následujícím seznamu najdete výčet kyselinotvorných a zásaditých potravin. Sestavujte si svůj denní jídelníček tak, abyste snědli co nejvíce potravin zásadotvorných a co nejméně potravin kyselinotvorných. Živočišné bílkoviny, jako je například maso, ryby, ale také například luštěniny, stejně jako burské oříšky (ty navíc obsahují karcinogenně působící toxiny, které produkuje také plíseň) produkují hodně kyselin, a tím mohou náš organismus velice zatížit. Cukr odebírá z těla vitamín B a podporuje růst kvasinek, degeneraci střevní mikroflóry, a tím dochází ve střevech k hnilobným a kvasným procesům. Díky tomu se přes tenkou stěnu střeva mohou dostat do těla různé toxiny. Při onemocnění rakovinou je naprosto nezbytené cukr z jídelníčku nekompromisně vyškrtnout. Přidejte do svého jídelníčku i "obyčejné" bylinkové čaje, jako je například lipový čaj, mátový čaj, heřmánkový čaj nebo čaj jitrocelový...

 

ZÁSADOTVORNÉ POTRAVINY (řazeno od nejcennějších = těch jíst nejvíc)

  • ředkvička
  • meruňka
  • okurka
  • špenát
  • fíky
  • rozinky
  • švestky
  • bílé zelí
  • hlávkový salát
  • endivien-salát
  • rajčata
  • mandle
  • červená řepa
  • celer (bulva)
  • pažitka
  • mrkev
  • citrón
  • česnek
  • datle
  • zelené fazolky
  • pomeranč
  • cibule
  • rajčatová šťáva
  • třešně
  • broskve
  • ostružiny
  • meloun
  • kokosové mléko
  • brambory

 

KYSELINOTVORNÉ POTRAVINY (řazeno od "nejhorších k nejvhodnějším")

  • špek
  • rybí tuk
  • olej
  • majonéza
  • úhoř
  • vejce
  • vepřové maso
  • játrová paštika
  • koňské maso
  • nakládané maso
  • uzené maso
  • hovězí maso
  • treska
  • salátový dressing
  • bodlákový olej
  • růžičková kapusta
  • margarín
  • žito
  • bílé pečivo
  • pšenice
  • čočka
  • ovesné vločky
  • skopové maso
  • vlašské ořechy
  • loupaná rýže

 

 

Zdroj: Irisdiagnostika, Nico Bos

—————

Zpět



www.bylinarstvi-maya.cz www.bylinky-maya.cz www.poradna-zdravi-zdarma.cz www.kartarka-maya.cz BYLINKY MAYA